Ενιαίος Κατάλογος Σχολικών Βιβλιοθηκών Κύπρου 
Τοπική εικόνα εξωφύλλου
Τοπική εικόνα εξωφύλλου
Εικόνα εξωφύλλου από Amazon
Εξώφυλλο από Amazon.com
Εξώφυλλο από Google Jackets
Κανονική προβολή Προβολή MARC Προβολή ISBD

Οι φίλοι μας, τα βουνά / Γιώργος Σφήκας ; [εικονογράφηση Νίκος Γούσης, Γιώργος Σφήκας ; επιμέλεια Νέστορας Χούνος].

Κατά: Συντελεστής(ές): Τύπος υλικού: ΚείμενοΚείμενοΓλώσσα: Greek, Modern (1453- ) Σειρά: Σύγχρονη νεανική λογοτεχνίαΛεπτομέρειες δημοσίευσης: [Αθήνα] : Άγκυρα, [2006].Περιγραφή: 121 σ. : εικ. ; 21 εκISBN:
  • 9604222953
Θέμα(τα): Ταξινόμηση DDC:
  • 889.3 23
Περίληψη: Πρωταγωνιστές σε αυτό το βιβλίο είναι δυο οικογένειες με τα παιδιά και τους φίλους τους, άνθρωποι φυσιολάτρες, που πηγαίνουν στα βουνά όχι ως κατακτητές αλλά ως προσκυνητές, με σεβασμό και ευαισθησία. Κάνουν εξορμήσεις στην Πάρνηθα και στην Γκιώνα, στην Οίτη και στην Γκαμήλα, στον Εθνικό Δρυμό της Βάλλια-Κάλντας, στη Ροδόπη και στα Πιέρια, με λίγα λόγια σε μερικά από τα πιο ωραία βουνά της πατρίδας μας κι εκεί παρατηρούν τα ζώα και τα ίχνη τους, τα σπάνια αγριολούλουδα και τα δάση. Σε αυτές τις εξορμήσεις τα μέλη της παρέας (. . .) έρχονται σε επαφή με ανθρώπους των βουνών που τους διηγούνται ιστορίες αληθινές ή τυλιγμένες με τον πέπλο του μύθου (. . .). Μαζί με τους πρωταγωνιστές αυτού του βιβλίου θα γνωρίσετε κι εσείς την Πάρνηθα και τα ελάφια της, την Οίτη και τις λιμνούλες της, τη Βάλλια-Κάλντα και τις αρκούδες της, τα Πιέρια όρη και τα πυκνά δάση της Οξιάς, τη Ροδόπη και τους καλοκάγαθους Πομάκους, την Γκαμήλα και τους άγριους γκρεμούς της. Έτσι, ίσως ξυπνήσει μέσα σας η επιθυμία να πάτε σ' αυτά τα φανταστικά μέρη, που είναι τοσο κοντά μας κι όμως μοιάζουν τόσο μακρινά.
Επισημειώσεις από αυτή τη βιβλιοθήκη: Δεν υπάρχουν επισημειώσεις σε αυτή τη βιβλιοθήκη για αυτό τον τίτλο. Συνδεθείτε για να προσθέσετε επισημειώσεις.
Βαθμολόγηση
    Μέσος όρος βαθμολόγησης: 0.0 (0 ψήφοι)
Αντίτυπα
Τύπος τεκμηρίου Τρέχουσα βιβλιοθήκη Συλλογή Ταξιθετικός αριθμός Αριθμός αντιτύπου Κατάσταση Σημειώσεις Ημερομηνία λήξης Barcode
Books Books Σεβέρειος Βιβλιοθήκη - Παγκύπριο Γυμνάσιο Children's Area KIDS COLLECTION Π 889.3 ΣΦΗ (Περιήγηση στο ράφι(Άνοιγμα παρακάτω)) 1 Διαθέσιμο έκδ. 2006 SEV00013789

Περιέχει βιογραφικό σημείωμα.

Πρωταγωνιστές σε αυτό το βιβλίο είναι δυο οικογένειες με τα παιδιά και τους φίλους τους, άνθρωποι φυσιολάτρες, που πηγαίνουν στα βουνά όχι ως κατακτητές αλλά ως προσκυνητές, με σεβασμό και ευαισθησία. Κάνουν εξορμήσεις στην Πάρνηθα και στην Γκιώνα, στην Οίτη και στην Γκαμήλα, στον Εθνικό Δρυμό της Βάλλια-Κάλντας, στη Ροδόπη και στα Πιέρια, με λίγα λόγια σε μερικά από τα πιο ωραία βουνά της πατρίδας μας κι εκεί παρατηρούν τα ζώα και τα ίχνη τους, τα σπάνια αγριολούλουδα και τα δάση. Σε αυτές τις εξορμήσεις τα μέλη της παρέας (. . .) έρχονται σε επαφή με ανθρώπους των βουνών που τους διηγούνται ιστορίες αληθινές ή τυλιγμένες με τον πέπλο του μύθου (. . .). Μαζί με τους πρωταγωνιστές αυτού του βιβλίου θα γνωρίσετε κι εσείς την Πάρνηθα και τα ελάφια της, την Οίτη και τις λιμνούλες της, τη Βάλλια-Κάλντα και τις αρκούδες της, τα Πιέρια όρη και τα πυκνά δάση της Οξιάς, τη Ροδόπη και τους καλοκάγαθους Πομάκους, την Γκαμήλα και τους άγριους γκρεμούς της. Έτσι, ίσως ξυπνήσει μέσα σας η επιθυμία να πάτε σ' αυτά τα φανταστικά μέρη, που είναι τοσο κοντά μας κι όμως μοιάζουν τόσο μακρινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό τον τίτλο.

για να αναρτήσετε ένα σχόλιο.

Κάντε κλικ σε μία εικόνα για να τη δείτε στον προβολέα εικόνων

Τοπική εικόνα εξωφύλλου

Με την υποστήριξη της κοινότητας Koha