Ενιαίος Κατάλογος Σχολικών Βιβλιοθηκών Κύπρου 
Amazon cover image
Image from Amazon.com
Image from Google Jackets

Ασκήσεις Λατινικών για το Λύκειο / Χρήστου Απ. Ράμμου.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Greek, Modern (1453- ) Publication details: Αθήνα : Σαββάλας, 1997.Description: 350 σ. ; 24 εκISBN:
  • 9604602748
Subject(s): DDC classification:
  • 475 23
Summary: Το βιβλίο αυτό έχει σκοπό να βοηθήσει τους μαθητές της Γ' Λυκείου να μάθουν "καλύτερα" λατινικά. Συνήθως οι μαθητές αποστηθίζουν τη μετάφραση των κειμένων του βιβλίου, μαθαίνουν καλά τη λατινική γραμματική, στην ουσία όμως δεν ξέρουν καλά λατινικά. Αυτό γίνεται εμφανές, αν τους δώσουμε για μετάφραση ένα κείμενο του εγχειριδίου τους διασκευασμένο. Τότε κυριολεκτικά "πελαγώνουν", αφού αδυνατούν να αναγνωρίσουν λέξεις γνωστές τους ή συντακτικά φαινόμενα, τα οποία έχουν διδαχθεί. Με τις ασκήσεις (ερωτήσεις πάνω στο κείμενο, αντίστροφο κείμενο κ.λπ.), που περιέχονται στο σύγγραμμα αυτό πιστεύω ότι θα βοηθηθούν οι μαθητές να "αποδεσμευθούν" από την "παπαγαλία", να κατακτήσουν ουσιαστικά το λατινικό λεξιλόγιο καθώς και τους μηχανισμούς λειτουργίας της λατινικής και έτσι σε τελευταία ανάλυση να αγαπήσουν το μάθημα. Το βιβλίο χωρίζεται σε τρία μέρη: Α' Μέρος (ασκήσεις), Β' Μέρος (λύσεις των ασκήσεων) και Γ' Μέρος (γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα).
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Collection Call number Status Notes Date due Barcode
Books Books Σεβέρειος Βιβλιοθήκη - Παγκύπριο Γυμνάσιο Ground Floor References 475 ΡΑΜ (Browse shelf(Opens below)) Not For Loan έκδ. 1997 SEV00012676

Περιλαμβάνει βιβλιογραφικές παραπομπές

Το βιβλίο αυτό έχει σκοπό να βοηθήσει τους μαθητές της Γ' Λυκείου να μάθουν "καλύτερα" λατινικά. Συνήθως οι μαθητές αποστηθίζουν τη μετάφραση των κειμένων του βιβλίου, μαθαίνουν καλά τη λατινική γραμματική, στην ουσία όμως δεν ξέρουν καλά λατινικά. Αυτό γίνεται εμφανές, αν τους δώσουμε για μετάφραση ένα κείμενο του εγχειριδίου τους διασκευασμένο. Τότε κυριολεκτικά "πελαγώνουν", αφού αδυνατούν να αναγνωρίσουν λέξεις γνωστές τους ή συντακτικά φαινόμενα, τα οποία έχουν διδαχθεί. Με τις ασκήσεις (ερωτήσεις πάνω στο κείμενο, αντίστροφο κείμενο κ.λπ.), που περιέχονται στο σύγγραμμα αυτό πιστεύω ότι θα βοηθηθούν οι μαθητές να "αποδεσμευθούν" από την "παπαγαλία", να κατακτήσουν ουσιαστικά το λατινικό λεξιλόγιο καθώς και τους μηχανισμούς λειτουργίας της λατινικής και έτσι σε τελευταία ανάλυση να αγαπήσουν το μάθημα.
Το βιβλίο χωρίζεται σε τρία μέρη: Α' Μέρος (ασκήσεις), Β' Μέρος (λύσεις των ασκήσεων) και Γ' Μέρος (γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα).

There are no comments on this title.

to post a comment.

Powered by Koha