Ενιαίος Κατάλογος Σχολικών Βιβλιοθηκών Κύπρου 
Εικόνα εξωφύλλου από Amazon
Εξώφυλλο από Amazon.com
Εξώφυλλο από Google Jackets
Κανονική προβολή Προβολή MARC Προβολή ISBD

Ασκήσεις Λατινικών για το Λύκειο / Χρήστου Απ. Ράμμου.

Κατά: Συντελεστής(ές): Τύπος υλικού: ΚείμενοΚείμενοΓλώσσα: Greek, Modern (1453- ) Λεπτομέρειες δημοσίευσης: Αθήνα : Σαββάλας, 1997.Περιγραφή: 350 σ. ; 24 εκISBN:
  • 9604602748
Θέμα(τα): Ταξινόμηση DDC:
  • 475 23
Περίληψη: Το βιβλίο αυτό έχει σκοπό να βοηθήσει τους μαθητές της Γ' Λυκείου να μάθουν "καλύτερα" λατινικά. Συνήθως οι μαθητές αποστηθίζουν τη μετάφραση των κειμένων του βιβλίου, μαθαίνουν καλά τη λατινική γραμματική, στην ουσία όμως δεν ξέρουν καλά λατινικά. Αυτό γίνεται εμφανές, αν τους δώσουμε για μετάφραση ένα κείμενο του εγχειριδίου τους διασκευασμένο. Τότε κυριολεκτικά "πελαγώνουν", αφού αδυνατούν να αναγνωρίσουν λέξεις γνωστές τους ή συντακτικά φαινόμενα, τα οποία έχουν διδαχθεί. Με τις ασκήσεις (ερωτήσεις πάνω στο κείμενο, αντίστροφο κείμενο κ.λπ.), που περιέχονται στο σύγγραμμα αυτό πιστεύω ότι θα βοηθηθούν οι μαθητές να "αποδεσμευθούν" από την "παπαγαλία", να κατακτήσουν ουσιαστικά το λατινικό λεξιλόγιο καθώς και τους μηχανισμούς λειτουργίας της λατινικής και έτσι σε τελευταία ανάλυση να αγαπήσουν το μάθημα. Το βιβλίο χωρίζεται σε τρία μέρη: Α' Μέρος (ασκήσεις), Β' Μέρος (λύσεις των ασκήσεων) και Γ' Μέρος (γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα).
Επισημειώσεις από αυτή τη βιβλιοθήκη: Δεν υπάρχουν επισημειώσεις σε αυτή τη βιβλιοθήκη για αυτό τον τίτλο. Συνδεθείτε για να προσθέσετε επισημειώσεις.
Βαθμολόγηση
    Μέσος όρος βαθμολόγησης: 0.0 (0 ψήφοι)
Αντίτυπα
Τύπος τεκμηρίου Τρέχουσα βιβλιοθήκη Συλλογή Ταξιθετικός αριθμός Κατάσταση Σημειώσεις Ημερομηνία λήξης Barcode
Books Books Σεβέρειος Βιβλιοθήκη - Παγκύπριο Γυμνάσιο Ground Floor References 475 ΡΑΜ (Περιήγηση στο ράφι(Άνοιγμα παρακάτω)) Not For Loan έκδ. 1997 SEV00012676

Περιλαμβάνει βιβλιογραφικές παραπομπές

Το βιβλίο αυτό έχει σκοπό να βοηθήσει τους μαθητές της Γ' Λυκείου να μάθουν "καλύτερα" λατινικά. Συνήθως οι μαθητές αποστηθίζουν τη μετάφραση των κειμένων του βιβλίου, μαθαίνουν καλά τη λατινική γραμματική, στην ουσία όμως δεν ξέρουν καλά λατινικά. Αυτό γίνεται εμφανές, αν τους δώσουμε για μετάφραση ένα κείμενο του εγχειριδίου τους διασκευασμένο. Τότε κυριολεκτικά "πελαγώνουν", αφού αδυνατούν να αναγνωρίσουν λέξεις γνωστές τους ή συντακτικά φαινόμενα, τα οποία έχουν διδαχθεί. Με τις ασκήσεις (ερωτήσεις πάνω στο κείμενο, αντίστροφο κείμενο κ.λπ.), που περιέχονται στο σύγγραμμα αυτό πιστεύω ότι θα βοηθηθούν οι μαθητές να "αποδεσμευθούν" από την "παπαγαλία", να κατακτήσουν ουσιαστικά το λατινικό λεξιλόγιο καθώς και τους μηχανισμούς λειτουργίας της λατινικής και έτσι σε τελευταία ανάλυση να αγαπήσουν το μάθημα.
Το βιβλίο χωρίζεται σε τρία μέρη: Α' Μέρος (ασκήσεις), Β' Μέρος (λύσεις των ασκήσεων) και Γ' Μέρος (γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα).

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό τον τίτλο.

για να αναρτήσετε ένα σχόλιο.

Με την υποστήριξη της κοινότητας Koha