Ενιαίος Κατάλογος Σχολικών Βιβλιοθηκών Κύπρου 
Local cover image
Local cover image
Amazon cover image
Image from Amazon.com
Image from Google Jackets

50 χρόνια σιωπής : η ώρα της αλήθειας / Ανδρέας Αζίνας.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Greek, Modern (1453- ) Publication details: Λευκωσία : [Airwaves], 2001.Description: 2τ. : φωτ. ; 23 εκISBN:
  • 9963850316
  • 9963850324
  • 9963850308
Subject(s): DDC classification:
  • 956.9303 23
Summary: Η ιστορία κατέδειξε πως ο Ελληνισμός δεν ήταν δυνατό να χωρέσει σε στενά κρατικά σύνορα. Διάσπαρτος είναι από καταβολής του ο Ελληνισμός και στη χιλιόχρονη διασπορά του μετέφερε και μεταφύτευσε παντού το ελληνικό πνεύμα και τον πολιτισμό. Απαύγασμα αυτού του πολιτισμού η ελευθερία και η δημοκρατία, ιδανικά που έκτοτε κατίσχυσαν σε όλη τη γη και που όμως οι ισχυροί τα αρνήθηκαν για την Κύπρο, ένα κομμάτι αρχέγονου ελληνισμού, που η γεωγραφία το έταξε στο σταυροδρόμι. Σε αυτό το πρώτο βιβλίο του ο Ανδρέας Αζίνας καταγράφει την πορεία της Κύπρου προς την ελευθερία, καλύπτοντας την περίοδο από το 1940 έως το 1959. οπότε η Κύπρος ανακηρύχθηκε ανεξάρτητο κράτος. Για πρώτη φορά αποκαλύπτονται άγνωστα στοιχεία που απέβησαν κρίσιμα και καθοριστικά στον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ. Πως και γιατί προδόθηκε η μεταφορά όπλων με το ιστιοφόρο "Άγιος Γεώργιος" τον Ιανουάριο του 1955. Ποιοι κατέδωσαν την αποστολή όπλων σε κιβώτια βιβλίων. Πώς καταδόθηκε και παραδόθηκε το Ημερολόγιο του Γρίβα, γεγονός με τρομακτικές συνέπειες. Πώς απετράπη ο μικροβιολογικός πόλεμος στην Κύπρο. Γιατί θορύβησαν τον Βασιλιά Παύλο οι βόμβες της ΕΟΚΑ στην Αθήνα. Ο Ανδρέας Αζίνας δεν έζησε απλώς τα γεγονότα. Ήταν ένας από τους λιγοστούς πρωταγωνιστές τους και η μαρτυρία του, διαλύοντας μύθους, θεμελιώνει την ιστορική αλήθεια.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)

This record has many physical items (93). View all the physical items.

Περιέχει βιογραφικό σημείωμα.

Η ιστορία κατέδειξε πως ο Ελληνισμός δεν ήταν δυνατό να χωρέσει σε στενά κρατικά σύνορα. Διάσπαρτος είναι από καταβολής του ο Ελληνισμός και στη χιλιόχρονη διασπορά του μετέφερε και μεταφύτευσε παντού το ελληνικό πνεύμα και τον πολιτισμό. Απαύγασμα αυτού του πολιτισμού η ελευθερία και η δημοκρατία, ιδανικά που έκτοτε κατίσχυσαν σε όλη τη γη και που όμως οι ισχυροί τα αρνήθηκαν για την Κύπρο, ένα κομμάτι αρχέγονου ελληνισμού, που η γεωγραφία το έταξε στο σταυροδρόμι.
Σε αυτό το πρώτο βιβλίο του ο Ανδρέας Αζίνας καταγράφει την πορεία της Κύπρου προς την ελευθερία, καλύπτοντας την περίοδο από το 1940 έως το 1959. οπότε η Κύπρος ανακηρύχθηκε ανεξάρτητο κράτος. Για πρώτη φορά αποκαλύπτονται άγνωστα στοιχεία που απέβησαν κρίσιμα και καθοριστικά στον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ. Πως και γιατί προδόθηκε η μεταφορά όπλων με το ιστιοφόρο "Άγιος Γεώργιος" τον Ιανουάριο του 1955. Ποιοι κατέδωσαν την αποστολή όπλων σε κιβώτια βιβλίων. Πώς καταδόθηκε και παραδόθηκε το Ημερολόγιο του Γρίβα, γεγονός με τρομακτικές συνέπειες. Πώς απετράπη ο μικροβιολογικός πόλεμος στην Κύπρο. Γιατί θορύβησαν τον Βασιλιά Παύλο οι βόμβες της ΕΟΚΑ στην Αθήνα. Ο Ανδρέας Αζίνας δεν έζησε απλώς τα γεγονότα. Ήταν ένας από τους λιγοστούς πρωταγωνιστές τους και η μαρτυρία του, διαλύοντας μύθους, θεμελιώνει την ιστορική αλήθεια.

There are no comments on this title.

to post a comment.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image

Powered by Koha