Ενιαίος Κατάλογος Σχολικών Βιβλιοθηκών Κύπρου 
Τοπική εικόνα εξωφύλλου
Τοπική εικόνα εξωφύλλου
Εικόνα εξωφύλλου από Amazon
Εξώφυλλο από Amazon.com
Εξώφυλλο από Google Jackets
Κανονική προβολή Προβολή MARC Προβολή ISBD

50 χρόνια σιωπής : η ώρα της αλήθειας / Ανδρέας Αζίνας.

Κατά: Συντελεστής(ές): Τύπος υλικού: ΚείμενοΚείμενοΓλώσσα: Greek, Modern (1453- ) Λεπτομέρειες δημοσίευσης: Λευκωσία : [Airwaves], 2001.Περιγραφή: 2τ. : φωτ. ; 23 εκISBN:
  • 9963850316
  • 9963850324
  • 9963850308
Θέμα(τα): Ταξινόμηση DDC:
  • 956.9303 23
Περίληψη: Η ιστορία κατέδειξε πως ο Ελληνισμός δεν ήταν δυνατό να χωρέσει σε στενά κρατικά σύνορα. Διάσπαρτος είναι από καταβολής του ο Ελληνισμός και στη χιλιόχρονη διασπορά του μετέφερε και μεταφύτευσε παντού το ελληνικό πνεύμα και τον πολιτισμό. Απαύγασμα αυτού του πολιτισμού η ελευθερία και η δημοκρατία, ιδανικά που έκτοτε κατίσχυσαν σε όλη τη γη και που όμως οι ισχυροί τα αρνήθηκαν για την Κύπρο, ένα κομμάτι αρχέγονου ελληνισμού, που η γεωγραφία το έταξε στο σταυροδρόμι. Σε αυτό το πρώτο βιβλίο του ο Ανδρέας Αζίνας καταγράφει την πορεία της Κύπρου προς την ελευθερία, καλύπτοντας την περίοδο από το 1940 έως το 1959. οπότε η Κύπρος ανακηρύχθηκε ανεξάρτητο κράτος. Για πρώτη φορά αποκαλύπτονται άγνωστα στοιχεία που απέβησαν κρίσιμα και καθοριστικά στον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ. Πως και γιατί προδόθηκε η μεταφορά όπλων με το ιστιοφόρο "Άγιος Γεώργιος" τον Ιανουάριο του 1955. Ποιοι κατέδωσαν την αποστολή όπλων σε κιβώτια βιβλίων. Πώς καταδόθηκε και παραδόθηκε το Ημερολόγιο του Γρίβα, γεγονός με τρομακτικές συνέπειες. Πώς απετράπη ο μικροβιολογικός πόλεμος στην Κύπρο. Γιατί θορύβησαν τον Βασιλιά Παύλο οι βόμβες της ΕΟΚΑ στην Αθήνα. Ο Ανδρέας Αζίνας δεν έζησε απλώς τα γεγονότα. Ήταν ένας από τους λιγοστούς πρωταγωνιστές τους και η μαρτυρία του, διαλύοντας μύθους, θεμελιώνει την ιστορική αλήθεια.
Επισημειώσεις από αυτή τη βιβλιοθήκη: Δεν υπάρχουν επισημειώσεις σε αυτή τη βιβλιοθήκη για αυτό τον τίτλο. Συνδεθείτε για να προσθέσετε επισημειώσεις.
Βαθμολόγηση
    Μέσος όρος βαθμολόγησης: 0.0 (0 ψήφοι)

Αυτή η εγγραφή έχει πολλά έντυπα αντίγραφα (98). Δείτε όλα τα έντυπα τεκμήρια.

Περιέχει βιογραφικό σημείωμα.

Η ιστορία κατέδειξε πως ο Ελληνισμός δεν ήταν δυνατό να χωρέσει σε στενά κρατικά σύνορα. Διάσπαρτος είναι από καταβολής του ο Ελληνισμός και στη χιλιόχρονη διασπορά του μετέφερε και μεταφύτευσε παντού το ελληνικό πνεύμα και τον πολιτισμό. Απαύγασμα αυτού του πολιτισμού η ελευθερία και η δημοκρατία, ιδανικά που έκτοτε κατίσχυσαν σε όλη τη γη και που όμως οι ισχυροί τα αρνήθηκαν για την Κύπρο, ένα κομμάτι αρχέγονου ελληνισμού, που η γεωγραφία το έταξε στο σταυροδρόμι.
Σε αυτό το πρώτο βιβλίο του ο Ανδρέας Αζίνας καταγράφει την πορεία της Κύπρου προς την ελευθερία, καλύπτοντας την περίοδο από το 1940 έως το 1959. οπότε η Κύπρος ανακηρύχθηκε ανεξάρτητο κράτος. Για πρώτη φορά αποκαλύπτονται άγνωστα στοιχεία που απέβησαν κρίσιμα και καθοριστικά στον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ. Πως και γιατί προδόθηκε η μεταφορά όπλων με το ιστιοφόρο "Άγιος Γεώργιος" τον Ιανουάριο του 1955. Ποιοι κατέδωσαν την αποστολή όπλων σε κιβώτια βιβλίων. Πώς καταδόθηκε και παραδόθηκε το Ημερολόγιο του Γρίβα, γεγονός με τρομακτικές συνέπειες. Πώς απετράπη ο μικροβιολογικός πόλεμος στην Κύπρο. Γιατί θορύβησαν τον Βασιλιά Παύλο οι βόμβες της ΕΟΚΑ στην Αθήνα. Ο Ανδρέας Αζίνας δεν έζησε απλώς τα γεγονότα. Ήταν ένας από τους λιγοστούς πρωταγωνιστές τους και η μαρτυρία του, διαλύοντας μύθους, θεμελιώνει την ιστορική αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό τον τίτλο.

για να αναρτήσετε ένα σχόλιο.

Κάντε κλικ σε μία εικόνα για να τη δείτε στον προβολέα εικόνων

Τοπική εικόνα εξωφύλλου

Με την υποστήριξη της κοινότητας Koha