Ενιαίος Κατάλογος Σχολικών Βιβλιοθηκών Κύπρου 
Amazon cover image
Image from Amazon.com
Image from Google Jackets

Εισαγωγή στην επιστήμη των υπολογιστών / CA.Y. Montgomery, P.L. Juliff, I.J. Lynch ; μετάφραση Σωτήρης Μηλιστόπουλος ; επιμέλεια Τάκης Κούμουλος.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Greek, Modern (1453- ) Original language: English Publication details: Αθήνα : Γκιούρδας, 1989.Edition: 2η έκδDescription: xvi, 552 σ. ; 24 εκISBN:
  • 0134743881
Uniform titles:
  • Inroduction to computer science. Ελληνικά
Subject(s): DDC classification:
  • 004 23
Summary: Η σύγκλιση υπολογιστικών και επικοινωνιακών συστημάτων αποτελεί βάση για τις σημερινές τεχνολογικές εξελίξεις, προσφέρει νέες ευκαιρίες κοινωνικής και επιχειρηματικής εξέλιξης, αλλά και την ανάγκη τόσο της ατομικής, όσο και της συλλογικής προστασίας και ενημέρωσης. Το βιβλίο αυτό φιλοδοξεί να εισαγάγει τον αναγνώστη στις βασικές αρχές της πληροφορικής και των επικοινωνιών, αναφερόμενο σε κάθε επίπεδο ξεχωριστά. Στη συνέχεια ακολουθεί αποτύπωση των τεχνολογιών και εφαρμογών στο ιδιωτικό και δημόσιο περιβάλλον που αξιοποιούν πληροφοριακά και επικοινωνιακά συστήματα. Το περιεχόμενο ολοκληρώνεται αναλύοντας θέματα ασφάλειας, προστασίας της ιδιωτικότητας καθώς και τις κοινωνικές επιπτώσεις των ανωτέρω τεχνολογιών. Το βιβλίο απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές καθώς και στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό που επιθυμεί να αποκτήσει μια εισαγωγική αλλά και παράλληλα ολιστική προσέγγιση στο θέμα. Η εμπειρία της συγγραφικής ομάδας καλύπτει τη θεματολογία του βιβλίου και βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε υλικό που έχουν ήδη συλλέξει οι συγγραφείς μέσα από πολλές ώρες διδασκαλίας. Φιλοδοξία αποτελεί η χρήση νέων τεχνολογιών παρουσίασης και διάδρασης με τον αναγνώστη, ώστε το βιβλίο να αποτελέσει ζωντανό ιστό διδασκαλίας και επιμόρφωσης.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Collection Call number Copy number Status Date due Barcode
Books Books Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΤΕΣΕΚ) Λευκωσίας Α΄ MAIN 004 ΜΟΝ (Browse shelf(Opens below)) 1 Available ATS00020025

Μετάφραση του: Inroduction to computer science.

Περιλαμβάνει βιβλιογραφικές παραπομπές και ευρετήριο.

Η σύγκλιση υπολογιστικών και επικοινωνιακών συστημάτων αποτελεί βάση για τις σημερινές τεχνολογικές εξελίξεις, προσφέρει νέες ευκαιρίες κοινωνικής και επιχειρηματικής εξέλιξης, αλλά και την ανάγκη τόσο της ατομικής, όσο και της συλλογικής προστασίας και ενημέρωσης. Το βιβλίο αυτό φιλοδοξεί να εισαγάγει τον αναγνώστη στις βασικές αρχές της πληροφορικής και των επικοινωνιών, αναφερόμενο σε κάθε επίπεδο ξεχωριστά. Στη συνέχεια ακολουθεί αποτύπωση των τεχνολογιών και εφαρμογών στο ιδιωτικό και δημόσιο περιβάλλον που αξιοποιούν πληροφοριακά και επικοινωνιακά συστήματα. Το περιεχόμενο ολοκληρώνεται αναλύοντας θέματα ασφάλειας, προστασίας της ιδιωτικότητας καθώς και τις κοινωνικές επιπτώσεις των ανωτέρω τεχνολογιών. Το βιβλίο απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές καθώς και στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό που επιθυμεί να αποκτήσει μια εισαγωγική αλλά και παράλληλα ολιστική προσέγγιση στο θέμα. Η εμπειρία της συγγραφικής ομάδας καλύπτει τη θεματολογία του βιβλίου και βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε υλικό που έχουν ήδη συλλέξει οι συγγραφείς μέσα από πολλές ώρες διδασκαλίας. Φιλοδοξία αποτελεί η χρήση νέων τεχνολογιών παρουσίασης και διάδρασης με τον αναγνώστη, ώστε το βιβλίο να αποτελέσει ζωντανό ιστό διδασκαλίας και επιμόρφωσης.

There are no comments on this title.

to post a comment.

Powered by Koha